18.07.2024 відбулася зустріч із дивовижною людиною, вченим, алхіміком і чарівником, що працює зі світом елементів і несе ці знання людям Альбертом Шмідлі.
Його лекції звучать поемою краси езотеричних властивостей мінералів і рослин. Антропософський світ давно знайомий з Альбертом, він веде семінари на всіх IPMT планети, готує антропософських фармацевтів, знайомить терапевтів із властивостями й можливою дією препаратів.
Вчителям Вальдорфських шкіл буде теж дуже цікаво зазирнути в казковий світ мінералів та історій створення й використання препаратів і деяких вказівок Рудольфа Штайнера.
Альберт приготував чудову презентацію. Дивиться запис тут.

Cinis Capsellae comp. – це мазь для лікування ран, створена за рецептом Рудольфа Штайнера. Розглядається історія мазі, з’ясовуються принципи, які призвели до перегляду продукту. Далі йде опис виробничого процесу з його вражаючою послідовністю кольорів. Розглянуто деякі аспекти антропософського підґрунтя мазі, де центральну роль відіграють водорозчинні зольні мінерали трьох рослин – полину, подорожника ребристого та пастушої сумки, а також їхній зв’язок з «фантомним тілом» людини. У висновку наведено короткі історії хвороби, що демонструють застосування мазі.

 
 

“В окультному сенсі можна сказати, що він би розчинився і перейшов не в землю, а в летючі компоненти. Примітним є той факт, що з хрещенням в Йордані і входженням особистості Христа в тіло Натана Ісуса, будь-який зв’язок фантома з попелястими компонентами згас, залишився лише зв’язок з соляними компонентами.

Про це згадується в уривку, в якому Христос Ісус хоче пояснити своїм першим обраним учням: “Через те, що ви відчуваєте себе з’єднаними з Христовою істотою, з’явиться певна можливість для майбутнього розвитку людства. З’явиться можливість для того, щоб єдине тіло, яке воскресло з гробу, – духовне тіло – перейшло в людство. “Саме це хотів сказати Христос, коли сказав: “Ви – сіль землі”. Всі ці слова, які ми знаходимо в Євангеліях і які нагадують нам термінологію і ремісничу мову пізніших алхіміків, пізнього окультизму, мають найглибший сенс, який тільки можна собі уявити. Насправді, це значення було відоме середньовічним і пізнішим алхімікам, а не шарлатанам, згаданим в історичних книгах – і жоден з них не говорив про ці сполуки, не відчуваючи зв’язку з Христом у своєму серці.”

Від Ісуса до Христа, Одинадцять лекцій, Карлсруе 1911, Рудольф Штайнер Повне видання / Твори і лекції, том 131

Танець миру
Проростають бажання душі,
Зростають вчинки волі,
Дозрівають плоди життя.
Я відчуваю свою долю,
Моя доля знаходить мене.
Я відчуваю свою зірку,
Моя зірка знаходить мене.
Я відчуваю свої цілі,
Мої цілі знаходять мене.
Моя душа і світ – єдине ціле.
Життя, воно стає яскравішим навколо мене,
Життя, воно стає важчим для мене,
Життя, воно стає багатшим у мені.
Прагніть до миру,
Живіть у мирі,
Любіть мир.
Рудольф Штайнер
Для евритмії, 1914 і 1924
Вислови істини GA 40
Евритмія як видима мова GA 270

Дивиться запис.

 

 

Будемо вдячні за донат на сайті Дитина. Waldorf