Мені це прийшло… Не знаю чи для всіх це… Але поділюся, раптом комусь відгукнеться і піде таке внутрішнє тепло, як відчуваю я…

Я зараз говорю про українців, на території нашої країни йде війна, хоча це напевно підійде і всім тим, хто стежить за новинами або якось пов’язаний з нашою ситуацією, хоча це не тільки наша ситуація. Час засвідчив, що це війна всього світу. І це не конкретно з росіянами, а з тим, що йде через більшість з них: слабке критичне мислення або його відсутність, жорстокість, слабка власна воля, рабська свідомість.

Отже, що я прошу спробувати. Ми, до речі, почали це практикувати на наших ранкових зарядках з дітьми і вчора мені пощастило вийти на корт, я зробила те, що буде описано нижче… Можливо, завдяки цьому у мене і з’явилася можливість пограти.

Я відчуваю, що корт – це місце моєї СИЛИ: там я справжня, щира, у мене великий досвід різних складних матчів, на різних континентах ,за різних умов, я багато годин, протягом 22 років ,провела на різних майданчиках, у різних країнах, але завжди це були білі лінії, які чітко окреслювали межі гри.
Ми не знаємо, коли закінчиться війна і коли наші діти- спортсмени знову зможуть регулярно вдосконалювати свої навички гри та виступати на змаганнях.
Одне можу сказати, варто тренуватися, якщо є така можливість. Але за ці дні багато що змінилося… Багато чого змінилося у свідомості, багато піднялося емоцій ,про які раніше ми й не підозрювали, цінність життя виросла, багато хто залишив свої будинки та квартири і хоч для спортсменів та їхніх сімей це природно, та причини зовсім інші і далеко не всім є куди повернутись.
Суть в чому. Що і теніс, і тренування тепер мають іншу якість, інший сенс. Ми не зможемо повернути все як було, ми вже 14 днів активно ТВОРИМО НОВУ УКРАЇНУ з НОВИМИ НАМИ. Діти – це майбутнє України. Ті, хто нестиме те, що зараз ми говоримо про війну, ті реакції, які вони бачать у нас. Теніс це лише прояв нашого внутрішнього світу, стану свідомості, принципів.
Я думаю, багато тренерів замисляться над своїми методами. Адже напад Росії показав нам, до чого призводить диктат, вузьколобість, жорстокість і бажання врятувати когось, бо хтось вважає, що так краще для іншого, що має бути так і не інакше. Це дуже схоже на крикливих, владних, не освічених тренерів, для яких перемога за будь-яку ціну, цінніша за фізичне та психологічне здоров’я спортсмена ,цінніша за гуманність методів викладання, за розуміння того, що навпроти особистість зі своїм Шляхом та завданнями. Так от ,зараз це шанс для всіх нас. Побачити своє відображення у діях тих, хто на нас напав. Ніхто ні в якому разі їх не виправдовує! Але потрібно подивитись на себе зі сторони і якнайшвидше зцілитись, щоб далі у нашій НОВІЙ УКРАЇНІ нести та будувати майбутнє, засноване на СВІТЛІ.

Щодо тренувань для дітей віком від 12 років і старші. Не раджу виключати з розмов теми про війну, про поточну ситуацію. Виключаючи ви блокуєте більшу частину енергії, яку можна і необхідно трансформувати. Чому необхідно? Тому що енергія, якщо вона не приймається, діє руйнівно на матерію – Тіло і на Душу – психіку і Дух – усвідомленість при цьому не може проявитися у всій силі та красі. А зараз кожному з нас – українцю, людині світу, необхідно бути в контакті зі своїм вищим Я, бути в контакті з душею та тілом. Спортсмен – він же Воїн. Мирний Воїн. Воїн – Творець. Дивно, що саме у березні мав розпочатися новий курс для спортсменів « Воїн – Творець» До цього три роки це були курси «Мирний Воїн» Місце працює, інтуїція працює. Настав час Створювати і Творити.

ОТЖЕ, що важливо зараз:

Присвячувати свої тренування Україні, Воїнам та всім людям!
Доносити до дітей, що їхній бойовий дух, що їхнє прагнення до вдосконалення, що їхня радість від процесу, їхні усмішки та відкриті серця – це те, що поширюється по всій Україні та Землі щосекунди! Це те, що допоможе нам перемогти, а всьому світу прокинутися. І тоді ви вже зараз будете Воїнами-Творцями.

  • Ні опущеним плечам
  • Немає невдоволення собою, кортом, тренером
  • Немає невдоволення дитиною
  • Немає негативних реакцій на помилку – не витримуєте – вилазять старі звички – поклали ракетку, ідіть умийтеся – попийте води і далі СТВОРЯТИ БОЄВИЙ ДУХ для НАШОЇ СПІЛЬНОЇ ПЕРЕМОГИ!

Подумайте навіщо ви тренуєтесь! Заради чого? Черговий кубок? Подивіться скільки їх в першої ракетки світу серед чоловіків! І що? Ми були свідками його хамської поведінки на Австраліан оупен. Людина, яка не цінує інших і засліплена бажанням перемоги не може називатися ВОЇНОМ! Тому задумайтеся гравці та тренера : заради чого ви тренуєте, заради чого тренуєтесь ? Ви можете своєю ГРОЮ , своєю працею допомогти у спільній перемозі. Важливим є ваш настрій. Будуть питання – ви знаєте, де мене знайти.

Все буде Україна!
Слава Україні !
Героям слава!